Google var litt for tidlige med å publisere support-nettsiden for Nexus One. Minutter senere var innholdet fjernet fra google.com/phone/support.

Annonse


Er Google-mobilen god nok?

Googles mobil er kjapp og har et bra design, men den er ikke revolusjonen mange hadde håpet på ifølge den første testen.
(Ill.: Engadget)
Engadget har svaret på om Google-mobilen leverer varene.

Bra design

Google har plutselig endret taktikk. Fra å være kun en supporter av Android-OSet til faktisk å være forhandler av sin egen maskinvare (utviklet av HTC). Vil Google klare å feie konkurrentene av banen?

Først og fremst er Nexus One en svært pen telefon ifølge anmeldelsen. Den er tynn (tynnere enn iPhone), ganske lett og den ligger fint i hånden, men fargekombinasjonen er ikke optimal, men dette er jo som kjent en smakssak. Den henter inspirasjon fra iPhone, men røttene er godt ankret i HTC-land som også stod bak Googles første utvikler-mobil.

Kraftig CPU

Det er først og fremst CPUen i denne mobilen som imponerer. Den bruker nemlig en Snapdragon CPU klokket til 1GHz. Det er ikke dagligdags i smartphone-markedet enda, men blir nok standarden fremover.

Annonse


Mobilen er kjapp, litt kjappere enn Motorola Droid, men ingen hastighetsrevolusjon. Google Maps er ikke overraskende veldig kjapt. Ellers er det fint å ha 512MB ROM og RAM, men det er fortsatt samme grense på app-størrelse.

Dårlig skjerm

Teknobloggen hadde faktisk gått for Motorola Droid om de hadde valget, men de to er svært like. Det er en svært god telefon, men ingen revolusjon som kanskje mange hadde håpet på skal vi tro den første omtalen av Nexus One. Blant annet trekker AMOLED-skjermen ned.

«Lyst å bruke mobilen i dagslys? Glem det», skriver Engadget. Om skjermen er så dårlig i skarpt lys som det beskrives i testen er dette et ganske stort minus. Dessuten er fargene for kraftige og skjermen for lys. Det er også svært får endringer i Android OS 2.1 i forhold til 2.01 som er å finne i blant annet Motorola Droid. Mange hadde nok ventet mye mer her, men Google har ryddet opp i hjem-skjermen og lagt til mulighet for fem av dem noe som er et pluss.

Telefonen lanseres offisielt ikveld klokka 19:00. ITavisen.no følger utviklingen i saken. Videoklipp av mobilen i bruk og flere bilder finner du her.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse