Det som i finansavisen Wall Street Journal blir omtalt som tidenes digitale landeveirøveri er blank løgn, hevder Citibank.

Annonse


Storbank blånekter for ran

Det som i finansavisen Wall Street Journal blir omtalt som tidenes digitale landeveirøveri er blank løgn, hevder Citibank.
(Ill.: Per Ervland)
Den amerikanske storbanken Citibank skal i følge Wall Street Journal (krever abonnement) ha blitt robbet for flere titalls millioner dollar.

Blånekter
I følge avisen står russiske datakriminelle bak. Samme avis hevder at både det amerikanske, føderale politiet FBI og det nasjonale sikkerhetsorganet NSA (National Security Agency) er koblet inn i saken.

Citibank benekter imidlertid på det sterkeste at de har blitt utsatt for noe tyveri.

– Bare et angrep
I en pressemelding som banken har sendt til nettstedet Cnet News.com blir det bekreftet at det har foregått et angrep.

Annonse


Men i følge banken har ingen penger forsvunnet. Tvert om dreier det seg om en såkalt Denial of Service (DoS)-angrep av den typen nettservere over hele verden blir utsatt for nærmest på daglig basis.

– Ingen tapte penger
Banken benekter også at FBI eller NSA er inne i bildet.

– Vi hadde ikke noe innbrudd på vårt system. Og verken vi eller kundene våre har tapt penger, sier sikkerhetsdirektøren Joe Petro.

Underlig brøler
Wall Street Journal er den ledende finansavisen i USA, og regnes som en av de mest seriøse og velinformerte avisene i verden.

Mange undrer seg derfor over at de kan ha gjort en slik brøler Citibank sier at de har.

Unnskyldning eller oppfølging?
I løpet av dagen vil det vise seg om Wall Street Journal beklager saken, noe som nærmerst vil være historisk.

Eller om de har mer informasjon å komme med som underbygger påstandene om det som ser ut til å ha vært tidenes digitale landeveisrøveri.

Annonse