faceboook_stats

Annonse


Ingen jul uten Facebook

Det blir ingen jul uten Facebook, mener 350 millioner brukere der ute. Til sammen postet de 13 milliarder oppdateringer i året som snart er gått.
(Ill.: Facebook)
Vi kan elske eller hate den, men «Fjesboka» ble en del av nesten alles hverdag i løpet av året som nå snart er over.

Passerer de 14 milliarder?
I skrivende stund har Facebook (i følge egen statistikk) 350 millioner aktive brukere. Av disse er det 35 millioner som er innom og oppdaterer statusfeltet sitt minst en gang om dagen.

Til sammen 13 milliarder oppdateringer har det blitt så langt i 2009 – og flere blir det sikkert i jule-og nyttårhelga.

Statusfelt-statistikk
Facebook er naturlig nok opptatt av hva folk snakker om på den enorme, sosiale kontaktflaten de har skapt. Derfor har de laget noe de kaller The Facebook Memolog – en statistikk som viser trendene i kommunikasjonen som foregår.

Annonse


Statistikken går på ord, uttrykk og emner som folk tok opp i statusfeltene sine i 2009. Det er unektelig interessant.

– Unikt barometer
– Når man ser på helheten, utgjør disse ordene et unikt barometer som måler hvilke saker, verdensbegivenheter og tanker som forbinder folk, skriver Lars Backstrom på Facebooks statistikk-blogg.

Aller øverst på lista over de mest brukte oppdaterings-ordene ligger småprogrammer (applikasjoner) for Facebook, av typen quizer, horoskoer og lignende.

«FML» nummer to
Mer interessant er kanskje 2. plassen, med den kryptiske forkortelsen FML.

FML står rett og slett for «Fuck My Life», et uttrykk som gjerne settes på slutten av et utsagn der man beskriver noe mindre hyggelig som har hendt.

Svineinfluensa og døde kjendiser
Av dette kan vi kanskje – men bare kanskje – lese at flertallet av Facebook-brukerne ikke har det så greit. Men sannheten er vel snarere at det ofte er mer presserende å fortelle om noe leit du har opplevd enn noe hyggelig…

Nummer tre på lista er svineinfluensa, mens fjerdeplassen holdes av avdøde kjendiser (Michael Jackson, for det meste). Familie holder femteplassen, filmer sjetteplassen og sport sjuendeplassen.

Den fullstendige lista ser du her:
faceboook_stats

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse