facebook_privatliv

Annonse


– Myndighetene må granske Facebook

Personvernaktivistene i organisasjonen Electronic Privacy Information Center (EPIC) har klaget Facebook inn for det amerikanske myndighetsorganet FTC (Federal Trade Comission).

Alt eller ingenting?
Årsaken er endringene i Facebooks personverninnstillinger. Disse endringene innebærer blant annet at du får langt flere muligheter til å fiinjustere innstillingene, slik at du på detaljnivå kan bestemme hva andre skal se.

Den andre siden av medaljen er innstillingen “Alle”, som Facebook oppfordrer deg til å bruke. Denne innstillingen gir hele nettet muligheten til å følge dine statusoppdateringer, se dine bilder og følge med på hva du gjør og hvem du kommuniserer med.

Dette mener EPIC er svært uheldig.

Annonse


– Den viktigste saken
– Dette er den viktigste saken som ligger til vurdering hos FTC nå: Flere enn 100 millioner mennesker i USA abonnerer på Facebook. Selskapet burde ikke få lov til å skru ned personvernnivået til så mange amerikanske frobrukere, heter det i pressemeldingen (pdf) fra organisasjonen.

I solidaritet med sine brukere endret Facebook-gründeren Mark Zückerberg forrige helg sine egne innstillinger.

Dermed kan du – om du har interesse av det – følge med på hva Mark gjør, hvem han er sammen med og kanskje også hvordan det går med Facebook-saken i FTC…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse