Hopp til navigasjon Hopp til innhold
face

Her er ditt nye Facebook-privatliv

Nye innstillinger rulles ut i dag.

face
De mye omtalte endringene i personvernet på Facebook blir lansert i dag.

Planen er at det skal nå være betydelig enklere å stille inn hva av innholdet som legges ut blir tilgjengelig for hvem. Du blir forespurt om å endre disse innstillingene med en gang du logger deg på.

Velger du å gjøre endringene med en gang, får du opp en side der du enten får beholde noe som ligner dine opprinnelige innstillinger, eller deler det meste med alle der ute.

Enklere?
Interessant nok er det å dele alt med alle som er satt til utgangspunkt. Altså, gjør du ingen endringer når du logger deg inn, blir mye av informasjonen din bredt tilgjengelig. Dette har allerede vekket oppsikt – mange utenlandske kommentatorer har påpekt at de nye innstillingene vil på sikt gjøre det svært lett for søkemotorer som Google og Bing å få tilgang til din private informasjon. Bare fordi man har vært litt kjapp på avtrekkeren og godkjent Facebooks nye innstillinger uten å dobbeltsjekke.

En annen nyhet er at når du legger ut noe nytt, som statusoppdatering, kan du i samme slengen velge om denne skal gjøres synlig til alle, venner av venner aller bare dine venner.

Som alt annet Facebook gjør har også disse nyhetene altså allerede blitt kontroversielle. Det lønner seg likevel å dobbeltsjekke hva man velger neste gang man logger seg inn på nettstedet.

Les mer her.

Stikkord: facebook