Med Sonys TransferJet kan du overføre data raskt på tre centimeters avstand.

Annonse


Ruller ut ny trådløs standard

I januar 2008 skrev ITavisen om Sonys nye trådløse teknologi, TransferJet.

«Alle» kommer

Nå er selskapet endelig klar med de første brikkene, som gjør det mulig å overføre data med 560 Megabit pr. sekund på tre centimeters avstand. Dette er imidlertid teoretisk hastighet – 375 Mbps er mer realistisk i praksis.

Standarden blir støttet av brorparten av verdens store kameraprodusenter: Nikon, Canon, Samsung, Casio, Kodak og Olympus har alle sagt at de kommer med modeller der TransferJet er innebygd.

Rett på skjermen

På mobilfronten har Sony Ericsson meldt seg inn, sammen med flere store japanske produsenter som ikke er representert i Europa.

Annonse


Sony vil blant annet legge TransferJet-brikker inn i sine TV-modeller, slik at man for eksempel kan overføre bilder og video fra kamera eller mobiltelefon trådløst rett til skjermen.

For SD og PCI

Allerede nå kan man kjøpe TransferJet både som PCI-kort til installasjon i PC og som SD-kort. Det siste betyr at du kan installere TransferJet i hvilken som helst inngang for SD-minnekort.

I tillegg finnes det en Memory Stick Duo-modell til Sonys egne kameraer.

En mobiltelefon med SD (Secure Digital)-inngang kan med andre ord kommunisere med en PC med PCI- eller SD-brønn dersom begge har Sony-kortene om bord. SD er i dag det mest vanlige

Kilde:

Engadget.com