Kick Ass Torrents er en av de mange nettstedene som fortsatt lar deg dele filer - lovlig som ulovlig.

Annonse


Du kan fortsatt laste ned

Kick Ass Torrents er en av de mange nettstedene som fortsatt lar deg dele filer - lovlig som ulovlig.
(Ill.: kickasstorrents.com)
Tidligere i dag skrev ITavisen om fildelingsnettstedet Mininova, som etter lang tids juridisk press omsider har sett seg nødt til å fjerne alt piratkopiert materiale.

Ikke alene

Men Mininova er som kjent ikke alene. The Pirate Bay er fortsatt oppe, på tross av at også dette nettstedet har blitt beordret til å rydde opp – eller stenge.

La det være sagt med én gang at ITavisen tar avstand fra ulovlig virksomhet, og dermed ikke oppfordrer noen til å dele materiale som opphavsmann ikke ønsker skal distribueres via fildeling.

Intet ansvar

Likevel finner vi det riktig å opplyse våre lesere om hvilke fildelingssystemer som fortsatt er frie, og som overlater til brukeren selv å avgjøre hva som skal lastes opp og/eller ned.

Annonse
ITavisen tar heller ikke ansvar verken for hva som lastes ned/opp til/fra disse nettstedene eller eventuelle juridiske eller tekniske konsekvenser opp/nedlastingen måtte få.

Pass deg for luringer

Vi gjør også oppmerksom på at det finnes haugevis av lure-nettsteder som tilbyr deg nedlasting mot betaling. Ofte ligger disse som sponsede lenker/søkeresultater på torrent-nettstedene.

Dette er som oftest rene svindlere, som både lurer deg og plate/film/spill/programvarebransjen. Dessuten har de en lei tendens til å installere spionvare på maskinen din. Unngå disse!

Forbudt eller lov?

De fleste vestlige land har nå innført lover mot deling av piratkopiert materiale. I Norge er det uttrykkelig forbudt å både laste opp og ned filmer, musikk, programvare eller spill dersom dette ikke skjer via kanaler som opphavsmannen har godkjent.

En helt annen sak er det om de ti nettstedene nedenfor selv gjør noe ulovlig. De ser trolig på seg selv som passive formidlere av bits og bytes.

Telenor vant

Svensk rett mener tydeligvis noe annet om The Pirate Bay. Og nederlandsk rett mener akkurat det samme om Mininova.

Om The Pirate Bays virksomhet er ulovlig i Norge, er derimot usikkert. IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) prøvde å få norske myndigheter til å pålegge Telenor å blokkere for The Pirate Bay, men tapte i tingretten.

Samtlige av de ti torrent-nettstedene på denne listen er tilgjengelige via både Telenor og andre norske nettleverandører:

1. Vertor
2. SeedPeer
3. Torrentreactor
4. ExtraTorrent
5. KickassTorrents
6. BTjunkie
7. isoHunt
8. yourBitTorrent
9. The Pirate Bay
10. Fulldls

Kilde:
torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse