Wired-journalisten Svan Ratcliff «forsvant» i 27 dager.

Annonse


Slettet alle spor

Wired-journalisten Svan Ratcliff «forsvant» i 27 dager.
(Ill.: trackevan.com)
Journalisten Evan Ratcliff bestemte seg for å leve uten å etterlate seg elektroniske spor. Det greide han i nesten en måned.

– Si «Fluke»!

Bladet og nettstedet Wired hadde utlovt en belønning på 5000 dollar (om lag 28 000 norske kroner) til den som kunne finne Ratcliff, som brukte både fysiske og elektroniske forkledninger for å unngå å bli oppdaget.

Horder av amerikanere satte alt inn på å spore journalisten via nettet. Egne Facebook-applikasjoner ble satt opp. Den som fant ham, skulle ta et bilde av ham og si ordet «Fluke» for å forsikre seg om at det virkelig var Evans.

Avslørt av pizza

Etter 27 dager med vekslende forkledninger, cash-uttak, kontantkort og hyppige bussturer ble endelig Ratcliff avslørt av noe så banalt som et måltid mat.

Annonse
Evans kjøpte en gluten-fri pizza på restauranten «Naked Pizza» i New Orleans. Der jobbet Jeff Leach, som straks kjente igjen Evans og uttalte det magiske ordet.

Fulgte med på Twitter

Leach hadde fulgt Evans bevegesler via hans hemmelige Twitter-konto, og visste dermed både at han var i området og at han var sulten på glutenfri pizza.

Twitter-adressen hadde indirekte – og ved en feiltakelse – havnet på trackevan.com, ett av de mange nettstedene som ble drevet av folk som prøvde å vinne konkurransen.

De som sto bak nettstedet visste ikke selv hvordan de kunne følge Evans skjulte Twitter-oppdateringer, og det ble dermed pizza-selgeren som stakk av med de 5000 blanke dollarene.

Du kan lese Evans egen historie på HER.
Jeff Leachs historie finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse