Et manipulert, klart rasistisk bilde av Michelle Obama havner fortsatt øverst på Googles bildesøk. Nå sier søkemotoren unnskyld.

Annonse


Google sier «unnskyld»

Et manipulert, klart rasistisk bilde av Michelle Obama havner fortsatt øverst på Googles bildesøk. Nå sier søkemotoren unnskyld.
(Ill.: whitehouse.gov)
Dersom du søker på «Michelle Obama» på Google og velger bildesøk, er det første treffet en fotomanipulasjon som framstiller den amerikanske presidentfruen Michelel Obama som en ape.

Legger seg flate – men gjør ingen ting
Bildet er klart rasistisk motivert, og Google legger seg nå helt flate for den voldsomme kritikken som kom etter at bildet ble kjent.

Google har ikke fjernet bildet, og har heller ikke ordnet det slik at det ikke kommer opp lenger. Fortsatt ligger det øverst i bildesøket.

Sier unnskyld

Derimot har Google nå lagt ut en egenannonse der de sier seg enig i at bildet er rasistisk og unnskylder seg overfor brukere som opplever at slike treff kommer opp.

Annonse


– Vi ber om unnskyldning dersom du har følt deg støtt av å bruke Google, skriver de i annonsen.

Denne teksten forekommer bare i den amerikanske utgaven av Google, og ikke i den norske.

Dukket opp igjen

Google-talsmann Scott Rubin sier til nyhetsbyrået AP at de først fjernet nettstedet der bilde lå fra søket. Dette fordi nettstedet angivelig inneholdt virus.

Google har strenge regler som sier de normalt ikke kan fjerne nettsteder fra søk, men mistanke om virus er ett av unntakene.

Bildet dukket imidlertid opp igjen på et annet nettsted – og ligger altså ennå øverst i bildesøket.

Annonse