Annonse


Nettlesere får bedre grafikk

Det neste store innenfor nettleserkriger ser ut til å være støtten for Direct2D. Det er en ny teknologi som bruker datamaskinens maskinvare til å betydelig øke grafisk ytelse på nettsider. Det innebærer, kort fortalt, mye raskere innlastning av sider, mye mer elegant skrolling, og bruk av elementer som gjennomsiktige bokser, buede linjer og skalerbare bilder. Alt sånt vil tegnes mye raskere.

I tillegg til Direct2D kommer nå også en annen teknologi kalt DirectWrite, som også bruker grafikkprosessoren til å jobbe med å vise tekst bedre og raskere.

Begge disse teknologiene kommer til å inkorporeres i kommende Internet Explorer 9, og det avslørte Microsoft forrige uke.

Firefox først ute?
IE 9 er imidlertid langt unna, men omtrent samtidig med annonseringen kom Mozilla ut og fortalte at de også jobber med å inkorporere disse teknologiene. Og de regner med å ha dem lansert mye tidligere enn Microsoft.

Annonse
Mozilla vil imidlertid ikke love støtten for de nye 2D-teknologiene i noen konkret utgave av Firefox, men deres utviklere påpeker at rendringen av sider i Firefox med bruk av Direct2D er allerede betydelig raskere. Så det er noe å se frem til.

Chrome også på banen
Googles Chrome-utviklere skal også ha lagt merke til teknologiene, og nevner at de blir inspirert av Firefox til å selv forske på dem.

Så uansett – slike nyvinninger vil føre til raskere og bedre nettopplevelse, spørsmålet er bare hvem som kommer med det først.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse