Slik forestiller en fantasifull Photoshop-spøkefugl seg Apples nye sofasurfer/mediesentral - som fortsatt er på ryktestadiet.

Annonse


«iPad» blir utsatt

Slik forestiller en fantasifull Photoshop-spøkefugl seg Apples nye sofasurfer/mediesentral - som fortsatt er på ryktestadiet.Apples sagnomsuste tablet-PC – på folkemunne kalt «iPad» og «iTablet» – skulle i følge ryktene bli presentert på MacWorld Conference & Expo i San Francisco i begynnelsen av februar neste år.

Det ser ikke ut til å skje, skal vi nå tro den samme ryktemølla.

I følge det britiske nettstedet The Register kommer ikke tablet-maskinen før tidligst senhøsten 2010.

Julegave i 2010
I far det samme nettstedet var det aldri snakk noen lansering i februar uansett, men derimot en spesial-lansering like etter – i mars.

Annonse
Men nå er følge nettstedet også disse planene skjøvet framover i tid. Nå snakkes det om andre halvpart av 2010, mest sannsynlig i førjulssesongen.

OLED-skjerm årsak
Årsaken til forsinkelsen skal være at Apple vil implementere den ferskeste skjermteknologien i dingsen sin, nemlig OLED.

Slike skjermer ser man i dag i bærbare enheter som MP3-spillere, mobiltelefoner og enkelte små og dyre laptoper, men de er foreløpig såpass dyre at det ikke er praktisk å bruke dem i større skjermer.

Billig-utgave med LCD
Apple regner imidlertid med at prisen vil være nede på et akseptabelt nivå om ett år, og velger dermed å vente til deres samarbeidspartner LG kan levere til et lavere beløp enn de kunne ha gjort i mars.

I følge The Register vil tablet-maskinen også komme i en rimeligere utgave med tradisjonell LCD-skjerm (TFT). Denne vil være på 10,6 tommer, mens den dyrere OLED-varianten vil ha en 9,7 tommers skjerm.

Vil koste flesk
Siden OLED-skjermen i følge The Registers kilder i Apple utgjør hele 30 prosent av totalprisen, vil denne utgaven trolig havne på over 1500 dollar – om lag 8500 norske kroner). Men dersom OLED-prisen ikke synker til det nivået Apple forventer, kan maskinen meget vel havne på over 11 000 kroner i USA.

Oversatt til norske priser betyr dette at vi snakker om en sofa-laptop/mediesenterløsning til godt over 10 000 kroner – i beste fall. Og da spørs det om ikke en tradisjonell Windows-laptop til 3-4000 kroner kan gjøre samme nytte…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse