Kjempeskjermer som dette er unntatt fra forbudet, men eller må alle TV-er som selges i California fra 2011 ha vesentlig mindre strømforbruk enn i dag.

Annonse


Forbyr strømsluker-skjermer

På tross av sin tilhørighet på den amerikanske høyresiden har guvernør Arnold Schwarzenegger vist seg som en reneste barrikadestormer i miljøspørsmål.

Nå har den tidligere action-helten fått trumfet igjennom et nytt forslag som skal bidra til lavere energiforbruk, og dermed mindre belastning på miljøet.

Kommer om ett år
Fra 2011 skal det være forbudt å selge flatskjermer som bruker like mye strøm som dagens utgaver.

I de nye reglene heter det at ingen skjermer skal bruke mer enn 33 prosent av det dagens skjermer bruker. For eksempel vil en 42 tommers TV ikke kunne bruke mer enn 183 watt.

Annonse
Unntak for 60-tommere
Reglene gjelder imidlertid bare skjermer under 58 tommer. Folk som har lyst på en 60-tommer, kan kaste sin dårlige samvittighet på båten og kjøpe kjempeskjermen.

Årsaken er trolig at California har en hel industri som lever av installasjon av hjemmekino. Og her gjelder skjerm- og lerrettstørrelser på mellom 60 og 100 tommer – og ikke sjeldent større.

Sparer 46 milliarder
Likevel kjøper de fleste mindre apparater.

Og delstaten mener at tiltaket virker. I følge deres beregninger vil den nye loven spare samfunnet for 8,1 milliarder dollar (om lag 46 milliarder norske kroner) innen 2012.

Kilde:
Reghardware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse