Denne råflotte maskinen delte Microsoft ut til samtlige betalende deltakere på PDC-kongressen i Los Angeles.

Annonse


Ga gratis PC til alle

Deltakere på Microsofts PDC (Professional Developers Conference)-kongress i Los Angeles kunne i går gå smilende fornøyde ut av Los Angeles Convention Center.

Bare for betalende
For alle fikk de med seg en splitter ny Acer-laptop med pekeskjerm og Windows 7 – helt gratis. Og det selv om det er over en måned til jul!

Bare for betalende
Her må det riktig nok sies at det bare var betalende deltakere som fikk PC. Pressefolk måtte for eksempel gå tomhendte.

– Jeg regnet ikke med å få. Men jeg gikk og spurte for sikkerhets skyld, sier en norske journalisten Harald Brombach til ITavisen.

Annonse


Brombach dekker PDC-konferansen for ITavisens søsterpublikasjon digi.no.

Unik modell fra Acer
PC-en som ble gitt til de rundt 3500 utviklerne på konferansen er en Acer Aspire 1420P Convertible Tablet PC. Operativsystemet er Windows 7 Ultimate 64bit edition.

Om bord har den en 1.2Ghz Intel Celeron-prosessor, 2GB RAM (med støtte for opptil 8GB), Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD, innebygd støtte for mobilt bredbånd (3G), 250GB harddisk. Alt sammen innebygget i en 11.6 tommers skjerm med1366x768 oppløsning.

Dyr gave
Den er ennå ikke på markedet, så prisen er ukjent. Men Acer planlegger å selge en lignende modell over nyttår, og denne skal koste rundt 10 000 kroner. Det er om lag halvparten av det utviklerne må betale for å delta på konferansen koster.

Microsoft fikk trolig en langt hyggeligere pris, men likevel er det grunn til å anta at prislappen totalt kom på over 10 millioner kroner.

Flotteste gave i historien
Maskinen er vridbar, og funger både som table-PC og ordinær laptop. Nærmer opplysninger med nøyaktige data finner du HER.

Microsoft har lang tradisjon for å dele ut såkalte «freebies» på PDC. I 2005 fikk alle med seg en tidlig betaversjon av Windows Vista. Og året etter var en ekstern USB-harddisk gaven. Ellers har det helst gått i bagasjeskilt, buttons og t-skjorter.

Årets gave var dermed den flotteste selskapet noen gang har gitt til sine utviklere. Men se opp for gråtende IT-journalister på Gardermoen om et par dager!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse