facebook_protest

Annonse


Frykter full Facebook-stopp

facebook_protestVietnamesiske Facebook-brukere opplever nå at «boka» går tregere og tregere. I mange tilfeller er det ikke lenger mulig å oppdatere status, og applikasjoner starter overhodet ikke.

1 million brukere
De fleste tror ikke det er tekniske og nettmessige problemer som ligger bak tregheten. Tvert i mot frykter mange at de kommunistiske myndighetene i landet planlegger å blokkere Facebook helt og holdent.

Vietnam har rundt 1 million Facebook-brukere, og interessen for det sosiale nettverket har økt betraktelig etter at det kom en vietnamesiskspråklig utgave nylig.

Bekrefter blokkering
Vietnamesiske myndigheter vil ikke kommentere saken, men en tekniker ansatt i nettselskapet Data Corp bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at han onsdag i forrige uke ble bedt om å blokkere Facebook.

Annonse


Teknikeren vil være anonym, siden han ikke har fått tillatelse til å uttale seg til media. Selskapets toppsjef Vu Hoang Lien benekter på sin side at det foreligger en slik ordre.

Ikke første gang
Slik det ser ut nå, kan det tenkes at ordren om blokkering har gått ut, men at den ikke er 100 prosent effektiv.

Vietnamesiske myndigheter har elles en lang historie med blokkeringer av blogger, fototjenester, forum og nær sagt alt annet de anser for å være potensielt politisk farlig.