Det er ikke vanskelig å cracke Windows 7. Men det kan vise seg å bli dyrere enn å betale lisensen...

Annonse


Farlig Windows 7-crack

Allerede i sommer ble aktiveringssystemet i Windows 7 cracket. Den gangen betød det at du kunne utvide prøvetiden på 30 dager til å gjelde evig.

Nytt slag
I forrige uke kom det et nytt slag for Microsoft. Denne gangen var det den kommersielle versjonen som faktisk er i salg som ble cracket.

Dermed var det fritt fram for piratene der ute å legge Microsofts nye, prestisjetunge operativsystem ut på nett – til gratis bruk for alle som vil gjøre seg til tyv.

Sur hevn
Nå kan det tenkes at Microsoft får sin hevn, selv om det trolig er en hevn som ikke smaker spesielt godt. Microsoft er neppe interessert i at maskiner som kjører deres operativsystem – om enn i uautorisert utgave – skal spy ut virus og styggvare.

Annonse
Sikkerhetsselskapet Sunbelt Software sier nemlig nå at det er svært sannsynlig at versjoner av Windows 7-cracket som skjuler såkalte trojanere vil dukke opp.

Verktøy med trojanere
Sunbelt mener de to crackerverktøyene RemoveWat og Chew-WGA snart kommer i det de kaller «trojaniserte» utgaver.

Når du installerer den ulovlige versjonen av Windows 7, blir PC-en din automatisk omdannet til en «lyttesentral» der all informasjon du legger inn kan sendes videre til uvedkommende.

Det gjelder selvsagt også brukernavn, passord og bankinformasjon som kan gjøre det mulig å stjele penger fra din konto.

Kommer det en fiks?
Da Windows 7s forgjenger Windows Vista ble cracket like etter lanseringen i januar 2007, sendte Microsoft nesten øyeblikkelig ut en fiks som gjorde vertkøyene ubrukelige. Men før det hadde prøveversjoner blitt cracket, noe som førte til at trojanere fulgte med.

Microsofts oppdatering av den kommersielle versjonen reduserte faren betraktelig for at virus skulle snike seg inn. Men ikke for at Vista ble piratkopiert, skulle det vise seg.

Om Microsoft vil gjøre noe tilsvarende denne gangen, gjenstår å se. Foreløpig er det taushet som gjelder i Redmond etter forrige ukes cracker-fest på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse