Bill Gates hadde bare godt å si om sin tidligere erkerival Steve Jobs under et TV-program i går.

Annonse


– Jobs har gjort en fantastisk jobb!

Microsofts gründer og tidligere toppsjef Bill Gates kan ikke få fullrost sin gamle «fiende» Steve Jobs nok.

Bare godt å si
Bare hør hva han hadde å si om Apple-sjefen i et TV-program på den amerikanske kanalen CNBC i går kveld, norsk tid:

– Steve Jobs har gjort en fantastisk jobb. Han fikk inn et team som brakte med seg inspirasjon, nye produkter og designløsninger som gjorde at Apple fikk tilbake sin utrolige evne til å gjøre bra ting.

– Stolt over å ha en slik konkurrent
Gates, som egentlig skulle diskutere «verdens tilstand og meningen med livet» sammen med sin betydelig eldre med-milliardær Warren Buffett, ble spurt av en vanlig publikummer i salen om hva han mente om Apple og Apples sjef.

Annonse
Gates kvitterte med å si at han er stolt over å ha hatt en slik konkurrent, og at han i tillegg er glad for at Microsoft stadig selger mer programvare (for det meste Office, red.anm.) til Mac-brukere.

Sluttet i jobben
Gates sluttet i jobben som Microsoft-sjef allerede i 200, men fortsatte som styreformann og til en viss grad selskapets ansikt utad.

Men stadig mer av hans tid går med til veldedighetsarbeid gjennom stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som han driver sammen med sin kone.

Ikke like hyggelig
Han etterfølger Steve Ballmer er på sin side ikke like høflig mot Apple og Jobs. Han har ved flere anledninger mobbet både Apple og produktene deres, og har satt seg fore å erobre alle områder der Apple nå er sterkere enn Microsoft.

Primært gjelder dette mobil, bærbare lyd/bildeprodukter og salg av nedlastbar musikk og film. På PC-fronten dominerer Microsoft fortsatt med Windows, og synes å ha styrket posisjonen ytterligere med Windows 7.

For to måneder siden prøvde han til og med å knuse en kollegas iPhone. Kollegaen prøvde å ta bilde av ham med Apples forhatte mobiltelefon. Det skulle han tydeligvis ikke ha gjort…

Gates og Jobs har for øvrig hatt en god del mer med hverandre å gjøre enn mange later til å tro. Filmen Pirates Of Silicon Valley fra 1999 skildrer et slags hat-kjærlighetsforhold mellom de to på 1980-tallet. I filmen er Jobs den kule hippie-ingeniøren, mens Gates er den streite, men lure forretningsmannen.

Gemyttlig møte
I 2007 opptrådte de sammenAll Things Digital-messen i San Diego. Samtalen var svært gemyttlig.

Her er utdraget der Gates leverer sin hyllesttale til Jobs i programmet «Keeping America Great»:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse