Med en åpen iPhone er det blant annet mulig å installere egne temaer, men det er også en større risiko for at mobilen blir infiltrert av hackere.

Annonse


iPhone-malware stjeler sensitiv informasjon

Et nytt virus gjør det mulig for hackere å finne iPhones i nærheten og stjele sensitiv informasjon, men kun om den er fiklet med.

Åpne iPhones utsatt

Hackerne har virkelig fått øynene opp for Apples mobil, men det er ikke Apple som har gjort mobilen sårbar. Det er svært populært å åpne selskapets mobil og gjøre den mottakelig for usignerte programmer.

Metoden kalles jailbreak og gjør telefonen helt åpen om OpenSSH er installert og om brukeren ikke endrer standard-passordet «alpine».

Stjeler sensitiv informasjon

Malwaren er døpt «iPhone/Privacy.A» og gjør det svært enkelt for hackere å hente ut data fra en iPhone som enda ikke har endret standard-passordet.

Annonse
Det ondsinnede programmet sniker seg inn på mobilen uten at eieren er klar over det og stjeler epost, meldinger, navn fra adresseboken, musikk og videofiler og også bilder og kalenderoppføringer.

Stjeler sensitiv informasjon

Det er svært enkelt for hackere å scanne etter iPhones fra en Mac, PC eller Linux-maskin og så overføre den skadelige koden til offerets iPhone:

– Malwaren kan lett installeres på en maskin som står i et butikkvindu noe som betyr at den kan scanne alle iPhones som passerer innenfor nettverkets rekkevidde. En hacker kan også sitte på en Internett-kafe og la PCen sin scanne alle iPhones som kommer innenfor rekkevidde til WiFi-nettverket som søker etter informasjon, forklarer Peter James fra sikkerhetsselskapet Intego på selskapets blog.

For å sikre din iPhone les denne saken hos ITavisen.no.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse