bada-intro-rm-eng

Annonse


Samsung lanserer eget mobil-OS

Samsung varsler at de tar opp kampen mot iPhone OS, Android og andre mobil-OS når de lanserer sitt helt eget OS.

Samsungs mobil-OS heter Bada

Operativsystemet er åpent og er ifølge selskapet «en del av Samsungs strategi for å gjøre mobiltelefoner enda mer allsidige».

OSet er åpent og lanseres til applikasjonsutviklere i desember i år så de kan komme i gang tidlig med å lage programmer til smartphone-OSet. OSet er basert på erfaringer selskapet har høstet gjennom utviklingen av Samsung Jét og Samsung S5230.

Her er pressemeldingen

Her er det viktigste i pressemeldingen fra Samsung:

Annonse
Å utvikle applikasjoner til Bada er enkelt. Det brukervennlige utviklingsverktøyet SDK (Bada Software Development Kit) støtter Web Services og kan fra og med desember lastes ned på Samsungs nettside for utviklere av programvare, Samsung Mobile Innovator.

Med SDK kan utviklere ta i bruk nye kreative løsninger i form av applikasjoner og programmer. Disse vil senere finnes klare for nedlastning på Samsungs nye Internett-butikk Samsung Application Store. Applikasjonene kan enten lastes ned til PC-en eller til mobiltelefonen. Bada har også en egen offisiell hjemmeside som åpner 11. november. På denne siden blir nyheter, produkter og applikasjoner presentert løpende.

Et åpent operativsystem styrker mulighetene for å skape en enda mer personlig mobil, og få tilgang til de tjenestene og programmene man trenger. For eksempel kan man laste ned direktelenker og applikasjoner for informasjon om vær og vind, musikktjenester, tips og råd, chatting, reiseinformasjon, prissammenligning og mye mer. Slik får man en mobil tilpasset sine egne behov.

Mer om OSet på Samsungs egen Bada-nettside.

Kilde:
Samsung Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse