Denne brikken kan komme til å revolusjonere betaling og identifisering på mobilen. Og Apple satser på å være først.

Annonse


Denne brikken lar deg betale med iPhone

Denne brikken kan komme til å revolusjonere betaling og identifisering på mobilen. Og Apple satser på å være først.Apple planlegger å legge såkalte RFID-brikker inn i neste genersjon iPhone. Disse brikkene gjør det mulig å bruke telefonen både som kredittkort, legitimasjon og en rekke andre nyttige ting.

Har søkt patent

Dette er i korthet hva de heteste Apple-spekulasjonene på nettet akurat nå går ut på.

Og de er neppe helt grunnløse. For i 2007 søkte Apple patent på «en RFID-brikke som kan bygges inn i en pekesensor» – med andre ord en iPhone med pekeskjerm.

– Apple er i gang

Og en mann med det norskklingende navnet Einar Rosenberg hevder å ha sikre kilder på at Apple allerede er i gang, og vil legge inn RFID i versjon 4 av iPhone.

Annonse


Rosenberg er direktør i CTO Technologies, et Miami-basert firma som driver med mobile banktjenster og ulike former for trådløs teknologi.

¨

– Svært pålitelig kilde

– En svært pålitelig kilde har informert meg om at Apple har bygget noen prototyper av den neste generasjonen iPhone med en RFID-leser innebygget, og at de har prøvd den ut i praksis, skriver Rosenberg på sin plass i gruppa for nærfeltskommunikasjon (NFC) på nettsamfunnet LinkedIn (krever medlemsskap).

Roseberg sier også at det foreløpig ikke er snakk om full toveis NFC (near Field Commuications)-støtte, men at Apple har gjort store framskritt når det gjelder mottak og oppdaging av tjenester i sanntid.

Et skritt nærmere «Minority Report»

Det innebærer i så fall at vi er et skritt nærmere science fiction-filmen «Minority Report», der Tom Cruise vandrer gjennom et kjøpesenter der butikkene han tidligere har kjøpt varer i «snakker» til ham.

Som kjent er det ikke bare Apple som håper på at vi i framtida skal bruke deres telefoner til å betale med og legitimere oss med.

Vil være først

I Norge jobber DnB NOR og Telenor med et lignende prosjekt, i samarbeid med blant adre Mastercard, Teller/BBS, GSM Association og EDB.

Pilot-testen i utvalgte butikker skjer etter planen i løpet av første halvdel av 2010, men det vil trolig ta minst 2-3 år før en full utrulling kan skje.

Apple håper trolig på sin side å blir først med dette – mens resten av bransjen krangler om standarder. Det har de som kjent lykkes med før….

Kilde:
9to5mac.com