Vil du ha en maskin med USB 3.0 må du enten bygge din egen (og det blir nok ikke billig) eller installere et ekstra kort i maskinen.

Annonse


Ikke noe USB 3.0 før 2011

Vil du ha en maskin med USB 3.0 må du enten bygge din egen (og det blir nok ikke billig) eller installere et ekstra kort i maskinen.Den 22. oktober skrev ITavisen at USB 3.0 neppe kommer før i 2011. Nå er det bekreftet Intel-chipset med støtte for USB 3.0 kommer ikke før i 2011.

Nvidia bekrefter ryktene

Det har tidligere blitt ryktet at Intel ikke ville implementere den nye standarden på en god stund og nå er det bekreftet av Nvidia, selv om USB 3.0-standarden er ferdig utviklet.

Det har til og med kommet maskinvare med USB 3.0-støtte, men får å få glede av 3.0-hastigheten før 2011 må du altså installere et ekstra USB 3.0-kontrollerkort. Siden Intel har valgt å vente til 2011 er det liten sjanse for at man vil finne USB 3.0 i annet enn entusiastmaskiner. Asus er en av hovedkortprodusentene som har USB 3.0-støtte, men det koster ekstra.

– Intel innoverer ikke

Det er full ordkrig mellom Intel og Nvidia. Nvidia nekter nå å lage nye chipsets for Intel før de har kommet til enighet:

Annonse


– Vi har også funnet ut at Intel venter med å introdusere USB 3.0 til 2011. Uten noen konkurranse i chipsetene, ser det ut som Intel har bestemt at innovasjon ikke er nødvendig for USB i den nærmste fremtid. Uten at noen presser Intel til å innovere må PC-entusiaster ta til takke med Intel-chipsets med de samme funksjonene og ytelsen de leverer, eller skal vi si ikke leverer, kommer det krast fra Nvidia.

Kilde:
TGDaily