Bluebeat.com mener de har tillatelse til å selge Beatles-låter. Det mener ikke Apple, Beatles' plateselskap...

Annonse


Selger Beatles-filer på nettet

Bluebeat.com mener de har tillatelse til å selge Beatles-låter. Det mener ikke Apple, Beatles' plateselskap...
(Ill.: Bluebeat.com)
Det er selvsagt ingen mangel på ulovlige kopier av Beatles-låter på nettet. Men den legendariske 60-tallsgruppa har så langt ikke vært å finne på verken iTunes eller andre lovlige nedlastingstjenester.

Samtlige album til salgs

Dette ser ut til å ha endret seg nå. I all stillhet har musikktjenesten Bluebeat.com lagt ut samtlige av de nye, remastrede utgavene av The Beatles klassiske album – fra «Please Please Me» (1963) til «Let It Be» (1970).

Det er imidlertid svært uklart om Bluebeat.com virkelig har rett til å legge ut disse perlene fra pophistorien – rett foran nesa på Apple, Amazon og alle de andre store i musikkbransjen.

– De har ikke lov!

En talskvinne for Apple Corps (Beatles plateselskap, ikke Steve Jobs-laget) sier til det britiske musikknettstedet NME.com at hun ikke tror Bluebeat.com har tillatelse til å selge Beatles-musikken.

Annonse


– Jo, vi har lov!

Bluebeat.com, som holder til i USA, hevder på sin side hardnakket at de har rettighetene, og at pengene fra salget går til nettopp Apple.

Dette er de så skråsikre på at de på ingen måte legger skjul på hva de tilbyr – tilsynelatende uten å frykte Yko Onos eller Paul McCartneys advokater….