Piratimportører av iPhone annonserer åpent for modeller med WiFi. Det tar trolig knekken på den offisielle versjonen av telefonen, som knapt selger i det hele tatt.

Annonse


Bare 5000 iPhone solgt i Kina

Piratimportører av iPhone annonserer åpent for modeller med WiFi. Det tar trolig knekken på den offisielle versjonen av telefonen, som knapt selger i det hele tatt.Kina har en befolkning på rundt 1 345 751 000 (ca 1,4 milliarder) mennesker. Og her -selv om ikke alle av dem har like god råd som velfødde nordmenn – har Apple i følge nyhetsbyrået AP bare greid å selge 5000 mobiltelefoner siden de lanserte iPhone i helga.

Til sammenligning solgte Apple 20 000 telefoner den første dagen iPhone ble lansert i USA. Et knøtteland i forhold til Kina med sine knappe 307 862 000 (ca. 308 millioner) innbyggere.

Wifi «forbudt»

Markedsanalytikerne forklarer dette med at den kinesiske versjonen ikke har WiFi.

Myndighetene satte nemlig foten ned, fordi de er i ferd med å innføre en egen, sær-kinesisk standard for trådløst nett.

Annonse
Billigere med WiFi

Kina hadde likevel ikke vært Kina om det ikke sto luringer på gatehjrønet og tilbød modeller som fungerer med trådløse nett ut over mobilnettet. Disse har naturligvis WiFi, og er ferdighackede slik at du bare kan stikke inn SIM-kortet ditt. Kudnene trenger med andre ord ikke binde seg til teleoperatøren Unicom, slik de må med den «offisielle» modellen.

Ingen har oversikt over hvor mange som er solgt av de piratimporterte telefonene. Men side de er 20 prosent billigere enn den «offisielle» versjonen uten, taler mye for at de er solgt i større antall.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse