illustrasjon

Annonse


Nå har det skjedd!

Best Buy satser endelig alt på digital distribusjon. Dette kan være slutten på optisk lagring av underholdning.Den amerikanske elektronikkkjeden Best Buy dropper DVD-plater til fordel for digital distribusjon.

Gigantisk satsing

Butikkkjeden har nemlig annonsert en avtale med CinemaNow om streaming av film. CinemaNow ble startet i 1999 og har kontrakter med de største Hollywood-studioene. De kan derfor sikre BestBuy en katalog på 14 000 spillerfilmer.

Det store her er at alle produkter BestBuy selger (Blu-ray-spillere, PCer, smartphones osv.) skal ha streaming-programvaren forhåndsinstallert. Kunden betaler en gang for film-lisensen og kan etter dette spille av filmen på ønsket produkt.

Fremtiden er nå

Det er et gigantisk prosjekt det er snakk om. Best Buy har nemlig intet mindre enn over 1000 butikker i USA. Dette er med andre ord skiftet i bransjen alle har snakket om siden nettets start.

Annonse
Med denne kunngjørelsen har Best Buy gått fra optiske lagringsmedier til heldigital distribusjon av film med over 1000 butikker i ryggen, hundrevis av produkter og en stor underholdningskatalog. Tjenesten lanseres tidlig neste år.

Best Buy strammer grepet

Ikke bare har Best Buy en avtale med CinemaNow de er også partnere med Netflix, TiVo og Napster. De to førstnevnte er allerede store på streaming i USA. Avtalen med Best Buy vil gjøre alle involverte parter til gigantiske underholdingsleverandører i USA om prosjektene lykkes.

CinemaNow har allerede teknologien klar for streaming av 1080p. De har også kastet seg på 3D-bølgen med både 3D-innhold og 3D-klare skjermer.

Kilder:
Yahoo
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse