µTorrent kommer snart i 2-0-versjon. Da blir det lettere å være nettleverandør, skal vi tro BitTorrent, som står bak teknologien.

Annonse


Ny µTorrent er snillere mot nettet

µTorrent kommer snart i 2-0-versjon. Da blir det lettere å være nettleverandør, skal vi tro BitTorrent, som står bak teknologien.Både norske og utenlandske nettleverandører har lenge hevdet at fildelere blokkerer for annen trafikk. Med andre ord går det tregere å surfe på VG og ITavisen når «nabolaget» laster ned HD-film.

Selvsensur

Dette vil utviklerne av torrentklienten µTorrent nå gjøre noe med.

I versjon 2.0, som er like om hjørnet, vil det innføres en slags «selvsensur» som gjør at programmet på egenhånd struper hastigheten om ressursene er knappe.

Fordeler for begge parter

Denne funksjonen skal være en fordel både for nettleverandører og brukere. Først og fremst fordi nettleverandørene nå blir mindre fristet til å innføre restriksjoner av den typen vi balnt annet har sett Canal Digital bruke her hjemme.

Annonse
Slike restriksjoner går gjerne ut på å begrense eller strupe helt torrenttrafikk på kveldstid, slik at vanlige surfere får slippe til.

Kan spare milliarder

µTorrent bruker en ny protokoll som har fått navnet µTP. Denne kan i prinsippet også brukes av andre, siden den er åpen.

– Om µTP lykkes, vil det kunne bety innsparinger i milliardklassen for ISP-er, sier Simon Morris i BitTorrent til Torrentfreak.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse