MSI_Wind_OS_X

Annonse


– Nå stenger Apple netbookene ute

Det skal allerede endel fikling til for å få MacOS til å kjøre på maskinvare som ikke kommer fra Apple. I den kommende oppdateringen til MacOS gjør selskapet det enda vanskeligere.

Stopper Intel Atom

Apple selger maskinvare og programvare i en og samme pakke og bruker dette aktivt i markedsføringen sin. Nå vil Apple gå enda et skritt lenger for å stenge dataentusiastene ute fra MacOS på netbooks med Intel-CPU.

Det er den neste oppdateringen til MacOS, 10.6.2 som ifølge en bloggen StellaRolla stenger Intels Atom-CPUer ute. Disse CPUene er å finne i nesten alle netbooks. Bloggen anbefaler derfor hackintoshere å bruke MacOS 10.5.9 eller 10.6.1.

Hackerne finner som regel omveier

10.6.2 er ute i beta og det er slik utviklere har funnet ut at Atom ikke lenger fungerer. Det blir sikkert laget en omvei av ivrige hackere, men dette gjør det trolig enda litt mer komplisert for de som vil bygge sin egen maskin med Apples OS.

Annonse


Apple er på offensiven for tiden og stengt ute Palms smartphone Pre i iTunes flere ganger. Siste gang i iTunes 9.0.2 som ble lansert for kun få dager siden, nærmere bestemt 29. oktober.

Kilde:
OSXDaily