maps2

Annonse


Nå blir navigasjon gratis

Denne nyheten kan potensielt karakteriseres som revolusjonerende. Google har nå nemlig entret navigasjonsmarkedet med brask og bram. Som en del av lanseringen av Android 2.0-operativsystemet for mobiltelefoner slipper selskapet nemlig et helt nytt sett med kart for mobil.

Disse inkluderer nå såkalt turn by turn-navigasjon, altså fullverdig ruteplanlegging, med en stemme som forteller deg når du skal svinge og så videre. Google Maps har aldri hatt støtte for dette, mens andre kartleverandører som Tom Tom eller Garmin har tatt seg betalt.

I beste Google-tradisjon blir denne nye tjenesten imidlertid helt gratis.

Fullt av funksjoner
De nye kartene skal også ta i bruk Googles enorme database med trafikkinformasjon, street view-bilder, satellittbilder, søkemotor og andre funksjoner, og kombinere alt sammen til en ekstremt komplett navigasjonspakke. Du vil kunne søke etter adresser og spesifikke steder og få kjøreanvisninger, du vil kunne bruke street view til å se hvilken vei du skal kjøre, og du vil kunne lagre spesifikke adresser som egne ikoner på Androids hovedmeny.

Annonse


Det nye kartprogrammet vil til å begynne med kun fungere med Android 2.0-enhetene. Google hinter imidlertid om at iPhone-støtte kan være på vei.

Kun i USA så langt
Dessverre, som med så mange andre kule tjenester, fungerer denne kun i USA foreløpig. Vi regner imidlertid med at en såpass viktig funksjonalitet vil lanseres i Europa innen kort tid.

Du kan lese alle detaljene om tjenesten hos Google, og denne videoen forklarer hvordan det hele fungerer: