Brikker som dette kan det bli mangel på i 2010.

Annonse


– RAM-mangel i 2010

Om du trenger mer minne til datamaskinen din, bør du handle raskt. For i løpet av desember ventes prisene å stige, og i januar kan RAM bli mangelvare.

Gått opp siden august

Det hevder Taiwan-selskapet Nanya Technology som er storprodusent av minne, og som følger prisene på minne så å si fra time til time.

Prisen på DDR2-brikker har steget jevnt og trutt med rundt 20 prosent siden august i år, og er på tross av at de er på hell i ferd med å gå forbi prisen på DDR3.

Tilbake til DDR2

Dette har ført til at PC-produsentene framover kommer til å velge 3-varianten framfor de stadig dyrere DDR2-brikkene, som snart forsvinner.

Annonse
Med lanseringen av Windows 7 forventer Nanya at behovet i markedet vil øke, og at tilbudet over jul vil være lavere enn etterspørselen. Bildet vi i følge selskapet være slik at produksjonen av DDR3 ikke vil kunne kompensere for mangelen på DDR2.

Tilbud og etterspørsel

Tradisjonelt påvirker presser en slik situasjon prisene oppover, helt til balansen mellom tilbud og etterspørsel gjenopprettes.

Med andre ord kan det være smart å kjøpe nytt minne (eller for den saks skyld, ny PC) nå, framfor å vente til over nyttår. Mener i hvert fall minneprodusentene….

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse