Nå kan du stoppe bilder av deg selv

Om du skulle komme til å slette din Flickr-konto ved en feil, er det godt å vite at bildene er trygge i 90 dager.

Facebook har hatt det lenge. Men nå får også fotodatabasen Flickr såkalt «people tagging».

Dette innebærer at du kan merke mennesker på bilder, og dele denne informasjonen med vennene dine – akkurat som på Facebook.

Det er likevel en vesentlig ting som skiller Flickr-varianten fra Facebook-systemet. Mens du på Facebook enten kan reservere deg eller godta at du blir tagget, har du på Flickr mulighet til å bestemme hvilke bilder du skal tagges fra.

Annonse

Du kan med andre ord detaljstyre bildeinformasjonen om deg selv på fotodatabasen – ved å si nei til sammenhenger du ikke ønsker å figurere i.

Du kan også bestemme hvem bildene skal deles med, og hvem som skal ha anledning til å dele dem ut.

Med andre ord snakker vi om en mye mer detaljert styring enn det vi har sett før.

Dette gjelder vel å merke bare i Flickr-universet. På Google og andre åpne steder på nettet må vi fortsatt finne oss i at folk legger ut bilder vi helst skulle vært foruten….

Kilde:
techcrunch.com

Annonse
Annonse