Slik ser Amazons e-bokleser i PC-format ut. Helt gratis, og med mulighet til å kjøpe bøker uten å eie en Kindle-dings.

Annonse


Kindle blir gratis

I går lanserte Microsoft Windows 7 offisielt. Samtidig lanserte Amazon PC-utgaven av sin Kindle e-bokleser – optimalisert nettopp for 7-ern.

Bare melding på nettside

Lanseringen skjedde ikke med samme brask og bram som Microsofts festligheter, der vi selv deltok i går kveld.

For akkurat som da Amazon forkynte at Kindle kommer til Europa, og dermed også Norge, ble begivenheten bare markert med en melding på Amazon.com.

Multitouch med Windows 7

I følge meldingen er programvaren en fullblods, virtuell Kindle. Og har du Windows 7 og en kompatibel maskin, vil du kunne få pekeskjerm med multi-touch (zoome inn og ut med fingrene, som på iPhone).

Annonse


Men også Vista- og XP-brukere vil ha glede av programvaren. men da altså ikke med mulighet for pekeskjerm, og heller ikke såkalte «snarveilister» (Jump lists). Det siste betyr at ikonene på den nye oppgavelinjen (Task bar – tilsvarende Apples dokk) åpnes med innhold. Du kan også låse innholdet, slik at du for eksempel hele tiden har tilgang til boktitlene du har kjøpt.

Kjøp bøker på rappen

Du kan også kjøpe bøkene direkte fra PC-en. Og du kan synkronisere innholdet på PC og Kindle lommeleser, slik at begge inneholder det samme.

Du kan også legge bøkene dine på en nettserver, slik at de kan leses fra alle PC-er, selv om du ikke har filene med deg.

Sparer penger

Den nye, PC-baserte leseren er helt gratis. Det betyr at du kan greie deg med den, og slippe å betale de rundt 1500 kronene en dedikert leser koster (i USA – trolig blir prisen nærmere 2000 i Norge).

Det siste betyr etter alt å dømme at Kindle vil få langt større utbredelse enn tidligere. Når man slipper å kjøpe en dyr dings, og bøkene er langt billigere enn papirutgavene, er Kindle etter alt å dømme en vinner.

Kommer trolig neste måned

Annonseringen av den PC-baserte leseren skjer bare dager etter at Amazons konkurrent Barnes & Noble lanserte sin Android-baseert «Nook» e-bokleser. Denne virker mer avansert enn Kindle, og har blant annet fargeskjerm.

Amazon kan ennå ikke si når Kindle for PC blir tilgjengelig for nedlasting. Men etter det ITavisen forstår, skal den komme i løpet av november.