GT-B3710_laptop

Annonse


Dette er et 4G-modem

Til neste år skal 4G-nettet bygges ut i Oslo og Stockholm, av NetCom og TeliaSonera. Nettet baserer seg på LTE-teknologi, og lover en teoretisk nedlastningshastgihet på 100 Mbps. I realiteten kan man imidlertid forvente noe sånt som 10-20 Mbps. Som jo uansett er ganske imponerende til mobilnett å være.

LTE-nettet brukes kun til datatrafikk, mens man vil benytte seg av det eksisterende 2G/3G-nettet for å prate.

Fjerde generasjon
Nå kommer 4G enda et steg nærmere realitet, da Samsung i dag viser frem sitt første 4G-modem for bruk i laptoper. Det er en USB-basert dings, som skal være like lett å plugge inn og sette opp som dagens turbo-3G-modemer.

Modemet er fysisk ganske stort, og inneholder Samsungs egenutviklede modemchip.

Pris og lanseringsdetaljer er ikke klare så langt, men det er jo ikke spesielt relevant før nettet faktisk åpnes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse