GT-B3710_laptop

Annonse


Dette er et 4G-modem

Til neste år skal 4G-nettet bygges ut i Oslo og Stockholm, av NetCom og TeliaSonera. Nettet baserer seg på LTE-teknologi, og lover en teoretisk nedlastningshastgihet på 100 Mbps. I realiteten kan man imidlertid forvente noe sånt som 10-20 Mbps. Som jo uansett er ganske imponerende til mobilnett å være.

LTE-nettet brukes kun til datatrafikk, mens man vil benytte seg av det eksisterende 2G/3G-nettet for å prate.

Fjerde generasjon
Nå kommer 4G enda et steg nærmere realitet, da Samsung i dag viser frem sitt første 4G-modem for bruk i laptoper. Det er en USB-basert dings, som skal være like lett å plugge inn og sette opp som dagens turbo-3G-modemer.

Modemet er fysisk ganske stort, og inneholder Samsungs egenutviklede modemchip.

Pris og lanseringsdetaljer er ikke klare så langt, men det er jo ikke spesielt relevant før nettet faktisk åpnes.

Annonse