Wowd er nok en prøvekanin i kampen mot Google. Her er det popularitet og ikke relevans som gjelder.

Annonse


Enda en ny søkemotor

Som om verden hadde behov for det: Her er enda en ny søkemotor som skal konkurrere med Google – i tillegg til Yahoo, Bing, Kvasir og alle de andre.

Popularitet avgjør
Alle søkemotorer har sine spesielle styrker og svakheter, mens de fleste synes å være enige om at Google er best, mest omfattende og mest presis.

Wowd skiller seg ut fra de andre ved å rangere søkeresulatetene etter hva alle de andre søker på. Det vil si at popularitet gir høyere plassering på listen over treff enn lavere score.

Det er altså brukerne som ved å «stemme» som avgjør hva som er relevant eller ikke.

Annonse
Krever fildelingsklient
Søkemotoren kan brukes av alle i et vanlig webgrensesnitt. men får å være med og påvirke hvordan den fungerer må du installere en P2P-klient som laste ropp og ned informasjon.

Hele Wowd blir dermed et fildelingsnett. Men i stedet for musikk og video er det altså søkeinformasjon som deles – i sanntid.

Indekseres med en gang
Wowd skryter nettopp av at de har kort avstand mellom publisering og indeksering, noe som er et problem for både Google og de andre. Som oftest går det litt tid fra en sak legges ut på nettet til den kan gjenfinnes i søkemotoren.

Bak Wowd står Boris Agapiev, som også står bak vast.com – som er en såkalt virtuell søkemotor som gir deg hvem-hva-hvor-informasjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse