Det tyske selskapet DRS tjener penger på å jakte pirater for underholdningsbransjen.

Annonse


Dette selskapet tjener penger på pirater

Det tyske selskapet DRS tjener penger på å jakte pirater for underholdningsbransjen.Det tyske selskapet DigiRights Solutions lokker plate- og filmbransjen til å tjene penger på piratjakt.

Tjener store penger på piratkopiering

DigiRights Solutions har publisert en rapport (les den her) der de hevder at underholdningsbransjen kan tjene store penger på å kreve penger av pirater. Det er langt større summer i dette enn å selge musikk lovlig gjennom e-butikker som f.eks. iTunes, mener DRS.

DRS jobber for bransjen ved at de finner ut hvem som piratkopierer hva og sender en faktura til vedkommende. Selskapet sender ut en standard-faktura på 3640 kroner til personer de mener har brutt opphavsretten.

DRS Tar selv 80 prosent

Av beløpet som kreves inn går 20 prosent til selskapet som eier opphavsretten til produktet, mens de resterende 80 prosent går til DigiRights Solutions som har i oppgave å finne piratene og sende dem regningen.

Annonse
Selskapet hevder i rapporten de bruker programvare som finner piratene og automatisk sender dem en faktura:

«As well as the recording and logging of copyright breaches in all major networks, we offer our customers a further service to investigate infringements of digital content at one-click hosts», hevder selskapet på sin nettside.

– Dere kan tjene 150 ganger mer

I et enkelt regnestykke hevder DRS at bransjen kan tjene 150 ganger mer på å gå etter piratene enn å prøve å overtale dem til å handle lovlig på f.eks. Apples iTunes.

DRS mener de har kapasitet til å forfølge 5000 fildelere hver eneste måned. Ifølge tall fra selskapet betaler 25 prosent av de som får regningen uten å spørre. Selskapet er enn så lenge kun aktive i Storbritannia og Tyskland, men det er bare et tidsspørsmål før de etablerer seg i andre land, mener TorrentFreak.

Dette mener Hannemyr

I følge lektor i informatikk Gisle Hannemyr må selskapet først få konsesjon fra Datatilsynet om de ønsker å operere i Norge.

Hannemyr: – Så vidt kan jeg se plukker de opp IP-adressen + en del annen informasjon omkring kommunikasjonen, inklusive hvilke ISP som “eier” IP-adressen. Det er det samme som advokatkontoret Simonsen gjør her i Norge (med lovlig konsesjon fra Datatilsynet), forklarer Hannemyr til ITavisen.no og legger til at han utifra Powerpoint-dokumentetet ikke kan se noen teknisk utredning på hvordan selskapet finner hvilken person som ligger bak IP-adressen.

Hannemyr påpeker at norske ISPer kan finne ut hvem som skjuler seg bak en IP, men viser også til at de har taushetsplikt grunnet Ekomloven om da ikke en rettsinstans opphever dette som f.eks. i Max Manus-saken.

Kilder:
TorrentFreak
Gulli.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse