Microsofts «Project Pink» er hemmelig, men disse bildene har lekket ut. Det samme har de begredelige forholdene i staben som utvikler telefonen...

Annonse


Microsofts mobilsatsing i full krise

Microsofts «Project Pink» er hemmelig, men disse bildene har lekket ut. Det samme har de begredelige forholdene i staben som utvikler telefonen...
(Ill.: Gizmodo)
Microsofts «Pink»-prosjekt skulle være svaret på Apples iPhone. Nå ser det ut til at hele prosjektet står i fare for å bli lagt ned.

Pinlig lekkasje

«Pink» va ri utgangspunktet hemmelig, men har blitt lekket så mange ganger at det nok bare er Microsoft som fortsatt mener det.

Verre er det imidlertid at de interne forholdene i avdelingen som jobber med prosjektet har lekket ut.

Lang liste med begredeligheter

I følge mobilecrunch.com er tilstandene begredelige. Microsoft kjøpte selskapet Danger for en halv miliard dollar i fjor. Selskapet er blant annet kjent for å ha utviklet programvare til T-Mobiles Sidekick-telefon.

Annonse
Nettstedet kan melde følgende Pink-miljøet, der visstnok bare et skall av en stab sitter igjen og jobber med prosjektet:

…og telefonen heter «Skilpadde»…

  • Store deler av Danger/Sidekick-teamet har forlatt skuta eller blitt sagt opp siden Microsoft overtok. Staben er nå så barbert at det ikke skal være nok kompetanse igjen til å drive prosjektet videre.
  • Om telefonene mot formodning skulle bli lansert, vil de mangle support og distribusjonskanal for salg.
  • Uenigheten er stor blant de få som er igjen. Flere har investert i iPhone, og hater Microsoft-telefonen de liksom skal utvikle. Noen mener de bare er der for å utfordre Windows Mobile 7-teamet.
  • Prosjektet ligger to år etter skjema. Grunnleggende funksjoner slik som kalender er fortsatt på tegnebordet.
  • På den ene av modellen, som ironisk nok har fått navnet «turtle» (skilpadde) er pekeskjermen ubrukelig. Årsaken er at det til enhver tid er for mange ikoner på arbeidsflaten, og at fingrene dekker rundt 50 prosent av denne flaten. Skjermen ble endret i all hast, og så sendt til japanske Sharp for pre-produksjon. Produktet som kom tilbake var betød katastrofe for strømforbruket.
  • Brukergrensesnittet ble opprinnelig laget av et annet utviklermiljø. Staben strever fortsatt med å gjenskape og videreutvikle det.

Ingen kommentar fra Microsoft

I og med at prosjektet er strengt hemmelig, unnlater Microsoft ikke overraskende å kommentere påstandene.

Sikkert er det imidlertid at Windows Mobile 7 er Microsofts store satsing i 2010. I følge toppsjefen Steve Ballmer selv var det nærmest fatalt av selskapet å lansere Windows Mobile 6.5 nå (og ikke 7-ern), samtidig med storlanseringen av Windows 7 for PC.

Meningen er at Windows Mobile 7 skal fungere sømløst mot Windows 7 på en helt annen og mye mer elegant måte enn Windows Mobile 6.5.

I tillegg kommer den sagnomsuste «Zune Phone», Microsofts mediespiller i mobiltelefonversjon som ingen vet når kommer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse