air

Annonse


Nesten ingen eier bare Mac

Trodde du at Apple-fanboys skydde PC-er med Windows som pesten? Da må du tro om igjen.

Mac-folk er dingse-nerder

En ny markedsundersøkelse foretatt av velrenommerte NPD Group viser nemlig at 85 prosent Mac-eiene også eier en PC. Da har man altså ikke regnet med jobb-PCen – dette er maskiner til hjemmebruk.

Det må her sies at Mac-eiere generelt eier flere tekniske dingser enn PC-eiere. Det gjelder både datamaskiner, mobiltelefoner, mediepillere og navigasjonsenheter. Det er rett og slett det svenskene kaller «prylnisser» vi snakker om.

Fler har bærbare

Samme tendens ser vi når det gjelder bærbar kontra stasjonær. Mens bare halvparten av de PC-eierne har en bærbar maskin, har hele 72 prosent av Mac-eierne også en MacBook. Enten som eneste maskin, eller i tillegg til en stasjonær Mac.

Annonse
At Mac-brukere er rikere enn andre, blir nok en gang bevist. Hele 36 prosent av Mac-eierne har en individuell (altså ikke husstand) inntekt på mer enn 600 000 kroner – noe som er en langt høyere andel enn i befolkningen generelt.

Totalt eier nå 12 prosent av alle amerikanere (det vil si de som eier en form for personlig datamaskin) en Mac. Det er tre prosent flere enn i en tislvarende undersøkelse som ble gjort i fjor.

Kilder:
9to5mac.com
Techspot.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse