Mer av applikasjonsmenyene.

Annonse


Her er supertelefonen

I dag lanseres Windows Mobile 6.5 offisielt (og operativsystemet skal for øvrig fra nå av kalles Windows Phone). Samtidig med det nye OSet lanseres det også en rekke nye telefoner, og her i Norge forholder vi oss først og fremst til HTC og Samsung sine modeller.

Noen av disse er i butikk allerede denne uka, noen andre kommer litt senere i høst. Som HTC HD2, også kjent som HTC Leo.

Lekkasjene stemte
Du har mest sannsynlig allerede lest om denne telefonen her på ITavisen, da det har jevnlig dukket opp både bilder og video fra diverse uoffisielle kilder. Men nå annonseres telefonen offisielt, og vi har selv hatt anledning til å prøve den.

HTC HD2 var en av de mest populære Windows Mobile-modellene.

Annonse
HTC HD2 er helt klart en av de kraftigste og mest oppsiktsvekkende telefonene på markedet. Den enorme skjermen tiltrekker seg øyeblikkelig oppmerksomhet, samtidig som vi legger merke til hvor tynn og ellers elegant den er. Skjermen har massive 4.3 tommer, og kjører en oppløsning på 800×480. Dermed er den ideell til multimedia, filmavspilling og denslags. Endelig har HTC også gjort noe med kameraet, som tar bilder i 5 megapiksels-oppløsning og har et skikkelig fotolys.

Rask og kraftig
Windows Phone-opplevelsen blir også bedre enn fryktet. HD2 har en mektig prosessor på 1 GHz, og takket være denne er det lite hakking eller lugging å spore opp da vi blar oss gjennom menyene. Skjermen er kapasitiv, hvilket betyr at responsen er bra og effektiv. Og den støtter også multitouch, slik at du enkelt kan zoome inn på bilder, nettsider, e-poster eller kart.

HTC har som alltid vært flinke med grensesnitt. Dette kan de til fingerspissene etterhvert. HD2 bruker Sense/TouchFLO-menysystemet, så du kommer ikke til å se noe særlig til Microsofts egne hovedmeny. Derimot kan du bla deg gjennom menysidene ved å dra fingeren til høyre og venstre, og du finner nyttige funksjoner på hver fane. Enten det er e-post, vær, aksjer eller fotoalbum.

Dette er imidlertid Microsofts design, der alle programmene ligger. Åpnes med Start-knappen.

Ved å trykke på startknappen øverst på skjermen, eller på en dedikert fysisk tast, kommer du imidlertid til applikasjonsmenyen, som er Microsofts egen design. Der blir alle programmer listet nedover en stor side som du kan skrolle nedover. Det er helt logisk, og ikonene er store og lette å trykke på . Det merkes at Microsoft har jobbet med å gjøre det hele mer fingervennlig, slik at du skal slippe å bruke en peker.

Gammeldags innerst inne
Uansett hvordan man vrir og vender på det blir man uansett ikke kvitt de gammeldagse Windows-menyene som ligger lenger inn i systemet. Selv om de redesignede menyene dominerer overflaten, havner man til slutt alltid på et sted som ligner Windows 3.11. Heldigvis har HTC selv sørget for at deres grensesnitt er mest mulig dominerende, så opplevelsen blir mindre smertefull.

Windows Phone lover mange forbedringer, som bedre nettleser, en applikasjonsbutikk, integrerte sosiale tjenester og støtte for synkronisering mot en egen cloud-tjeneste. Alt dette får vi testet først når vi får med oss et testeksemplar hjem og prøver den ut i fred og ro.

Men HTC HD2 i seg selv er et skikkelig imponerende stykke teknologi, og gjør det meste for å skjule Windows Phone som kjører i bakgrunnen. Vi gleder oss til å få mer tid med denne.

HTC HD2 kommer i norske butikker på begynnelsen av november, og vil koste litt i overkant av 5.000 kroner. Før det vil du kunne kjøpe den mer beskjedne HTC Touch 2, samt flere modeller fra Samsung.

Følg med for fullverdige tester av 6.5-mobilene i tiden fremover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse