ms-research-mouse-005

Annonse


Er dette fremtiden for mus?

ms-research-mouse-005Det er lenge siden det er skjedd noe revolusjonerende innenfor mus, et redskap de aller fleste av oss tross alt bruker når vi jobber med datamaskiner.

Microsoft jobber imidlertid med saken, og har i det siste vist frem en del prototyper av mus som benytter helt nye teknologier.

Berøring
Det er snakk om fem forskjellige modeller, der hver av dem bruker en eller annen form for berøringsteknologi. Samtlige er bare prototyper som sagt, og er kanskje derfor ikke spesielt pene, men presenterer interessant utvikling.

Musene har innretninger som to bevegelige flater som kjenner igjen fingerbevegelser, andre av modellene har ingen knapper i det hele tatt og bruker kun trykk. Noen av modellene har innebygde kameraer som kjenner igjen gester, og den siste modellen bruker kapasitiv teknologi for å tolke dine kommandoer.

Annonse


Det er selvsagt uvisst om noen av disse i det hele tatt kommer på markedet, men det er så klart alltid gøy å sjekke ut den teknologiske utviklingen. Og den vedlagte videoen forklarer veldig tydelig konseptene bak alle musene: