Denne boksen fra Asus burde oppfylle alle dine mediebehov dersom du ikke sverger til CD/DVD/Blu-ray.

Annonse


«Alt» til under tusenlappen

Asus O!Play HDP-R1 er på vei til Norge. mediestreameren som koster litt under 600 kroner i USA, er trolig den billigste på markedet.

Fyr opp TV-en og sprett øllen

I Norge er boksen ventet lørdag 24. oktober, akkurat i tide for godstolen i helga som kommer om tre uker…

Komplett selger den for en krone under tusenlappen. Den laveste prisen fant vi imidlertid hos konkurrenten Amentio, som selger den for 824 kroner.

USB og eSATA

Asus-boksen støtter så godt som alle filformater, og skal bare kobles mellom nettet (via ethernet – har ikke Wi-Fi) og TV/hjemmekino.

Annonse


Den har to USB-porter, slik at du kan koble på eksterne harddisker med filmer og musikk, om du trenger noe i tillegg til det som ligger på andre maskiner i huset ditt. I tillegg har den støtte for eSATA, om du trenger høyere overføringshastighet.

Godt med utganger

Boksen har en HDMI-utgang, men kan også kobles analogt til TV-en via kompositt-utganger. Den har også optisk digitalutgang for lyd.

HDP-R1 er neppe noe for high end-fans med store krav til design og byggekvalitet.

Godt mottatt i Norge

Vår søsterpublikasjon DinSide skrev i sin anmeldelse 15 september:

ASUS O!Play koster rundt tusenlappen, og det synes vi definitivt at den er verdt. Det er mange mediespillere på markedet, men dette er absolutt blant de aller beste vi har testet. Vi hadde faktisk ventet at den var noen hundrelapper dyrere.

– Grei nok til nettverks-underholdning

Også internasjonalt har boksen blitt godt mottatt. Nettstedet Trusted Review skriver i sin konklusjon:

Asus O!Play HDP-R1 er på mange måter en ganske uinspirerende mediespiller. Grensnittet er veldig stivbeint, dingsen er knapt noe kunstverk og det finnes ikke støtte for mer avanserte nettverksfunksjoner som å lese iTunes-servere etc. Likevel: Om alt du vil ha er en billig mediespiller til å spille av nær sagt hvilken som helst fil fra diskene og mappene på nettverket ditt har vi ikke noen problemer med å anbefale HDP-R1.

Annonse


Annonse


Annonse