ThinkPad-maskinene blir optimalisert for Windows 7.

Annonse


På denne er Windows 7 superkjapp

ThinkPad-maskinene blir optimalisert for Windows 7.
(Ill.: Lenovo)
Lapop-produsent Lenovo satser tungt på Windows 7.

Trimmer Windows 7

Windows 7 er et kjapt OS som bare blir kjappere. Mange maskinvareprodusenter optimaliserer nå sin maskinvare og sist ut er Lenovo med maskiner i Thinkpad og Thinkcentre-serien som er myntet på jobbbruk.

Det er nok likevel svært attraktivt for de fleste med litt datainteresse at Windows 7 starter 56 prosent kjappere enn Vista eller XP på disse maskinene skal vi tro Lenovo.

Mye kjappere oppstart

Ideapad og Ideacentre er myntet på forbrukermarkedet og også disse har fått en ytelsesforbedring. Sjuern starter 33 prosent kjappere på disse ifølge selskapet. Maskinen avslutter også kjappere. Hele 50 prosent mindre tid skal det gå med å vente på dette i forhold til ikke-optimalisert maskinvare.

Annonse


– Under visse forhold har vi gått fra en starttid på ett minutt til 30 sekunder, mens avsluttsprosessen har blitt redusert fra 20 til 10 sekunder, ifølge Lenovos Howard Locker.

Smart BIOS

Hastighetsforbedringene er blant annet mulig ved å optimalisere drivere. Dette har Lenovo gjort sammen med Microsoft og tredjepartsleverandører. Et eksempel på dette er at en mye brukt trådløs nettversadapter brukte fem sekunder på å skru seg av.

Dette ble kuttet ned til 200 millisekunder etter at tredjepartsleverandøren hadde optimalisert driverne. Også BIOS er optimalisert på disse maskinene. Ved å skjule visse komponenter for Windows 7 til de viktigste funksjonene er tilgjengelig. Dermed får man startet å jobbe kjappere.

Kilde:
Computerworld