167249-homescreen_350

Annonse


Her er gratis Microsoft Antivirus

167249-homescreen_350Security Essentials lanseres i løpet av dagen har Microsoft bekreftet.

Kommer allerede i dag

Microsoft Security Essentials er selskapets første forsøk på gratis antivirus og er en lettvekter-løsning på rundt 5MB til Windows XP, Vista og 7 (32 og 64bit). Programmet blir ikke gjort tilgjengelig sammen med Windows 7 som lanseres 22. oktober (23. oktober i Norge), men må lastes ned.

Programmet har vært i åpen beta i noen måneder nå. ITavisen har testet programmet og ble imponert over hvor kjapt og oversiktelig det var. Definisjonsfilene oppdateres tre ganger om dagen noe som bør vær nok til å holde PCen sikker.

– Ikke nok med Microsoft-program

Ikke overraskende stiller andre sikkerhetsselsakper seg skeptisk til Microsofts satsing som de naturlig nok ser på som en stor trussel. Bortsett fra AVG og noen andre antivirusløsninger koster antivirusprogrammer og sikkerhetspakker penger.

Annonse


Symantec og AVG hevder blant annet at Microsoft Security Essentials ikke leverer en komplett sikkerhetspakke. Vi mener likevel at om man kjører Security Essentials sammen med et oppdatert OS, Windows’ egen brannmur og en oppdatert nettleser så er man trygg.

Programmet kan nå hentes gratis her.

Kilde:
PCWorld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse