Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne logoen betyr oppdatering fra Apple. Ikke alle liker alt som kommer...

Apple «tvangsinstallerer» – igjen

Denne gangen får du en webserver….

Denne logoen betyr oppdatering fra Apple. Ikke alle liker alt som kommer...Apple får stadig klager fra brukere som føler at de blir tvunget til å godta en masse oppdateringer de ikke trenger, og som potensielt skaper trøbbel for dem.

Firma-vare for menigmann

Nå svirrer nettet nok en gang av kritiske stemmer som ikke uten videre vil godta det som kommer fra Cupertino.

I følge Steven J. Vaughan-Nichols blogg på ITworld.com inneholder den nyeste Apple-oppdateringen for Windows blant annet en webserver og et administrasjonsverktøy for bedrifter som har gitt iPhone til sine ansatte.

Farlig, unødvendig verktøy

– Jeg tenker ikke mye på dette. Selv installerer jeg ikke programmer jeg ikke trenger eller planlegger å teste. Men det finnes andre som gjør det. Og disse 99,9999 prosentene oppdager at denne komplett unyttige skyflevaren (shovelware – jour.anm.) fra Apple ikke bare installerer en konfigurasjonsverktøy, men også en Apache webserver. De ytterst få som trenger dette, får muligheten til å la firmabrukere av iPhone «ringe hjem» for oppdateringer mot bedriftens webserver, skriver Vaughan-Nichols.

Han mener av Apache-serveren utgjør en sikkerhetsrisiko. En Apache server er trygg om den blir administrert riktig. kan bli et farlig verktøy i hendene på vanlige PC-brukere er, mener han.

Stikkord: itunes