Denne logoen betyr oppdatering fra Apple. Ikke alle liker alt som kommer...

Annonse


Apple «tvangsinstallerer» – igjen

Denne logoen betyr oppdatering fra Apple. Ikke alle liker alt som kommer...Apple får stadig klager fra brukere som føler at de blir tvunget til å godta en masse oppdateringer de ikke trenger, og som potensielt skaper trøbbel for dem.

Firma-vare for menigmann

Nå svirrer nettet nok en gang av kritiske stemmer som ikke uten videre vil godta det som kommer fra Cupertino.

I følge Steven J. Vaughan-Nichols blogg på ITworld.com inneholder den nyeste Apple-oppdateringen for Windows blant annet en webserver og et administrasjonsverktøy for bedrifter som har gitt iPhone til sine ansatte.

Farlig, unødvendig verktøy

– Jeg tenker ikke mye på dette. Selv installerer jeg ikke programmer jeg ikke trenger eller planlegger å teste. Men det finnes andre som gjør det. Og disse 99,9999 prosentene oppdager at denne komplett unyttige skyflevaren (shovelware – jour.anm.) fra Apple ikke bare installerer en konfigurasjonsverktøy, men også en Apache webserver. De ytterst få som trenger dette, får muligheten til å la firmabrukere av iPhone «ringe hjem» for oppdateringer mot bedriftens webserver, skriver Vaughan-Nichols.

Han mener av Apache-serveren utgjør en sikkerhetsrisiko. En Apache server er trygg om den blir administrert riktig. kan bli et farlig verktøy i hendene på vanlige PC-brukere er, mener han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse