Disse planene er fra oktober 2007 og viser hvordan Light Peak kan brukes sammen med nettverk, skjerm og iPhone.

Annonse


Dette er Intel og Apples store plan

Disse planene er fra oktober 2007 og viser hvordan Light Peak kan brukes sammen med nettverk, skjerm og iPhone.
(Ill.: Engadget)
Skal vi tro Engadget er Intels Light Peak-teknologi Apples ide.

Superkjapp ny standard

Tanken bak Light Peak er å bytte ut dagens interne koblinger på datamaskin-komponenter i blant annet hovedkort med optiske kabler. Dagens makshastighet ligger på 10Gb/s. Det er så kjapt at en Blu-ray film kan flyttes på mindre enn 30 sekunder, men det stopper ikke der. 100Gb/s er teoretisk mulig og kan komme om noen år.

Ifølge Engadget er det Apple som kom med ideen til Intel noe som forklarer hvorfor mange trodde at Intel brukte en Hackintosh for å vise frem Light Peak på IDF (Intel Developers Forum). Sannheten er det var en Mac Pro uten kabinett.

Erstatter alle dagens standarder

Går det som Intel og Apple håper skal teknologien også erstatte USB, Firewire og HDMI. Ikke bare er Light Peak veldig kjapt, med det etablerer også en felles standard for alle enheter som kobles til en datamaskin utstyrt med Light Peak-inngang.

Annonse
Det er med andre ord ikke småting de to selskapene nå prøver å gjennomføre. Ifølge Engadget kan migreringen komme til å starte allerede neste år. Engadet mener også å vite at Apple skal introdusere den nye teknologien i sine nye Macs fra høsten 2010.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse