radeon2

Annonse


Rå grafikk rett rundt hjørnet

I dag annonserte ATI offisielt de to første grafikkortene som støtter DirectX 11-grensesnittet. DX11 følger med i Windows 7, og vil også gjøres tilgjengelig for brukere av Vista.

DirectX 11 introduserer teknologier som tessellering, betydelig bedre multi threading, bedre beregning av shadere, og en rekke andre, tekniske funksjoner. Resultatet er, så klart, bedre grafikk, flere flotte effekter og bedre ytelse.

ATI er altså først ute med to modeller som støtter grensesnittet, og det før Windows 7 er offisielt tilgjengelig, og før noen spill som bruker DX11 er blitt lansert.

Ren kraft
De to modellene heter HD 5870 og HD 5850. Logisk nok er 5870 toppmodellen, og dens spesifikasjoner er som følger: Kortet klarer å beregne 2.7 teraflops takket være den mektige Cypress-prosessoren. Minnebåndbredden er på 153.6 GB/s, og kortet har 1 GB med GDDR5-minne.

Annonse
I tillegg til massevis av rå prosesseringskraft klarer kortet å gjøre triks som å kjøre tre skjermer samtidig, der hver av dem kan ha oppløsning på opptil 2560×1600 piksler.

radeon

Det bidrar også til maskinvarebasert dekoding av Blu-ray og HD-DVD, slik at høyoppløselige filmer spilles av med best mulig ytelse.

Den rimeligere HD 5850-modellen har litt lavere klokkehastighet, slik at ytelsen er litt svakere.

Straks tilgjengelige
Testene som allerede har dukket opp på nettet bekrefter at spesielt HD 5870 er lett det kraftigste på markedet, ikke minst med allerede eksisterende spill som bruker DirectX 10.

Kortene skal allerede være på vei ut i butikkene, og du kan selv lese en nøyaktig gjennomgang av mulighetene hos Tom’s Hardware.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse