facebook

Annonse


Programvare «outer» homser

De fleste homofile vet det trolig selv. Men nå kan de få vite om sin legning ved hjelp av programvare og kreativ statistikk også.

Finner homse-tonen

Det er et knippe studenter ved det prestisjetungeteknologiuniversitet MIT (Massachuts Institute of Technology) som har utviklet programvaren med det betegnende navnet Gaydar.

Programvaren analyserer Facebook-kontoer, gjør overslag over vennekretsen og finner «tonen» i måten folk meddeler seg til hverandre på via det sosiale nettverket.

Sjekker homse-venner

Har for eksempel en mann mange mannlige venner, og et antall av disse er åpent homofile (det vil si i Facebook-sammenheng), er sjansen stor for at denne mannen også er homofil. Programmet ser også etter fraser og setninger som ofte brukes mellom folk som er mer enn normalt glade i hverandre.

Annonse
Logikken er den samme også i andre henseender. Om brorparten av Facebook-vennene dine for eksempel er over 45 år, kan programmet med stor sikkerhet fastslå at du ikke er tenåring.

– Ikke kontroll

Studentene ble svært overrasket da de prøvde ut analyseprogrammet på seg selv. De hadde rett og slett ikke ventet at programvaren skulle treffe så godt.

– Dette underminerer alle forestillinger om at du har kontroll over egne data. Ut fra et teknologiperspektiv har du rett og slett ikke det, sier professor Hal Abelson, som leder prosjektet.

Kilde:
The Boston Globe

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse