4955199392021_featured_without_text_0_wii

Annonse


– Ny Wii i 2011

4955199392021_featured_without_text_0_wiiSquareEnix, et av de mest respekterte japanske spillutviklere, har et par ting å si angående fremtiden for spillkonsoller. Nærmere bestemt er det selskapets sjef, Yoichi Wada, som mener at hverken Sony eller Microsoft klarer å matche Nintendos suksess med bevegelsesfølsomme kontrollere.

Som kjent slipper begge firmaene sine varianter av Wiimoten neste år, der Sonys løsning ligner litt på Nintendos, og bruker kontrollere som leser bevegelse svært nøyaktig. Microsoft på sin side satser på et kamera som tolker bevegelser uten en fysisk kontroller.

Lite potensiale
I følge Wada vil ingen av disse bli noe suksess. Wada mener at teknologiene som ligger bak er imponerende, men at det er for vanskelig å designe gode spill som bruker bevegelse, og at salgspotensialet kan dermed være lite.

Han forventer imidlertid at Nintendo vil gi ut en ny versjon av Wii om to års tid, da med funksjoner som bringer maskinvaren nærmere Xbox 360 og PS3. Han regner også med at nok en ny kontroller vil lanseres samtidig med denne potensielle “Wii 2”.

Annonse
Det blir så klart bare spekulasjon, men leder man SquareEnix, vet man et par ting vanlige dødelige ikke vet.

Vi følger med.

Kilde:
FT

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse