Det er like før gratisprogrammet Microsoft Security Essentials er helt ferdig. Symantec, F-Secure og McAffee kan begynne å grue seg...

Annonse


Helt gratis – og like om hjørnet

Det er like før gratisprogrammet Microsoft Security Essentials er helt ferdig. Symantec, F-Secure og McAffee kan begynne å grue seg...
(Ill.: Microsoft)
De har snakket om det i årevis, men så langt har Microsoft ikke kommet med et fullblods antivirusprogram. Kanskje av frykt for å irritere de som lever av slikt: Symantac McAffee, F-Secure og alle de andre.

– Kommer de neste ukene

Men nå kommer det endelig: Microsofts sikkerhetspakke Microsoft Security Essentials. I et notat til testere av programvaren som Microsoft sendte ut søndag heter det:

Den endelige versjonen av Microsoft Security Essentials vil bli tilgjengelig for publikum i løpet av de neste ukene.

Betalvare blir gratis

Programpakken inneholder beskyttelse mot og oppdaging av trojanere, ormer og virus, og fungerer både i Windows 7, Vista og XP. Det er på mange måter en videreutvikling av Microsofts One Care (senere omdøpt til Live One Care), som Microsoft solgte fram til 30. juni i år. Da ble det gravlagt for godt, til fordel for gratisprogrammet som kommer nå.

Annonse
Security Essentials må heller ikke forveksles med Windows Defender, som følger med både Windows Vista og Windows 7 (og som kan lastes ned også i XP-versjon).

Alt du trenger

Dette programmet beskytter bare mot spionvare, og kan ikke hjelpe deg om du skulle ha fått en orm eller trojaner om bord.

Du kommer imidlertid ikke lenger til å trenge Defender om du installerer Security Essentials. Pakken er ment som et «alt du trenger»-løsning.

I betaversjonen av Security Essentials (som har vært tilgjengelig siden slutten av juni) kunne du kjøre begge programmene parallelt, men dette skal ikke være mulig i den endelige versjonen.

Symantec: – Dette er for dårlig

Symantec er ikke overraskende lite glad for Microsofts gratis-stunt, og har ved flere anledninger sagt at Security Essentials ikke kan måle seg med betalvare – verken fra dem eller konkurrentene.

Uavhengige tester har derimot sagt noe annet, og mye tyder på at Microsoft har lært av både Symantec og andre for å kunne utvikle et enda bedre produkt enn konkurrentene.

Blant annet sier testerne at Security Essentials i mye mindre grad enn konkurrentene påvirker PC-ens ytelse, og at den er best av alle på å oppdage virus.

Kilder:
Cnet News.com
Paul Smith’s Blog

Se også digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse