youtube-3d

Annonse


3D-laptoper fra HP og Dell

3D-bølgen er over oss. Ikke bare innen hjemmekino, men også på bærbare PC-er.

Krever brilller

I følge den kinesiske avis Commercial Times har både Dell og HP nå lagt inn bestillinger på 3D-skjermer hos produsenten Wistron til sine 2010-laptoper. Det samme har Lenovo og Sony. Sistnevnte planlegger etter sigende en helt ny Vaio-serie med 3D-funksjon.

For å kunne se 3D-film og spille 3D-spill på laptopen kreves den samme typen briller med henholdsvis rødt og grønt glass som ved TV-titting. Det finnes flere typer av slike briller. Noen er rent optiske, andre kombinerer optikk med avansert elektronikk og lukkerautomatikk.

Ikke dyrere

Det er ennå uklart hvilket system som skal benyttes for å få fram 3D-virkningen på kommende laptoper. Men sikkert er det at interessen hos PC-produsentene er stor.

Annonse
Produsentene har allerede signalisert at prisene på de nye laptopene ikke kommer til å ligge vesentlig høyere enn prisene på laptoper med tradisjonelle skjermer. Dermed blir 3D bare en bonus – ikke noe du betaler ekstra for.

Presenteres på CES

Skjermene fungerer helt som normale skjermer når man ikke viser 3D-materiale. Så med andre ord slipper man å se teksten i Word eller tallene i Excel stå og henge i lufta foran skjermen…

Det er ventet at både Dell, HP, Lenovo og Sony vil presentere sine første 3D-.modeller på CES-messen i las Vegas i januar neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse