Ekte hackere bruker ikke Macs for de har for få muligheter, mener Sundberg.

Annonse


– Denne dama er en noob

Ekte hackere brukere ikke MacOS, mener journalist Sam Sundberg.

– Ikke nok muligheter i Mac

– Å se en elitehacker sitte og taste på en Mac er som å se Dirty Harry skyte småskurker med en vannpistol istedenfor en Smith & Wesson. Macer er ikke maskiner for hackere, det er maskiner for forfattere, designere, mediafolk og andre som foretrekker teknikk med minimal motstand fremfor teknikk med maskimale muligheter, skriver Sundberg som jobber i Svenska Dagbladet.

Sandberg sikter til den rollefiguren Lisbeth Salander som spilles av Noomi Rapace i filmene «Menn som hater kvinner» og «Jenta som lekte med ilden» som er basert på Stieg Larrsons krimbøker.

– Han glemte Linux

– Det er ikke bare i filmene Salander velger en Mac. I boksen gjør Stieg Larsson et stort nummer av hennes Apple Powerbook G4/1.0 GHz i aluminiumschassi med en PowerPC 7451 CPU med Altivec velocity engine, 960MB RAM og en 60GB harrdisk. Det høres forførende høyteknologisk ut, men hacking handler mer om attitude enn om teknikk, hevder Sundberg.

Annonse
Han mener forfatteren helt glemte Linux: – Apples veldig kontrollerte OS er ingenting for typer som Salander. Å henge seg opp i tekniske spesifikasjoner og glemme hele Linux- og Open Source-kulturens betydelse for hacking er å gjøre Salander mer ubegripelig enn nødvendig, mener Sundberg.

Kilde:
SVD.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse