zunehd2

Annonse


Zune HD testet

Zune HD har en god skjerm, en pen innpakking og god multitouch, men er det nok?

Takler den presset?

Gizmodo har testet Microsofts nye Zune HD mot iPod Touch. Byggkvaliteten på Microsofts nye spiller er ikke noe å klage på: et helt unikt design, aluminium, plast og glass former en spiller med en helt egen karakter.

Det er HD som er greia med denne spilleren med 3.3″ OLED-skjerm (til forskjell fra Touch med sin 3.5″ LCD-skjerm). Passer bra til video, men Touch er bedre til surfing da den har plass til mer. Touch kjører fullskjerm 4:3 og har en oppløsning på 480×320, mens Zune HD kjører widescreen (16:9) i 480×272.

zunehd9
(Ill.: Gizmodo)

Skjermen

Begge skjermene har sine styrker og svakheter. Det er blant annet vanskeligere å se hva som skjer på Zune HDs OLED-skjerm i direkte sollys enn med Touch, men den har desto skarpere bilde, bedre farger og det svarte er svartere.

Annonse
Dessverre er støtten for videoformater litt dårlig på Zune HD med støtte for kun WMV, MP4, H.264 and DVR-MS (sistnenvte er opptak fra Windows Media Center). Ingen støtte for piratenes yndlingsformater DivX og MKV. Det kan vel ikke kalles noen overraskelse. Microsoft liker fortsatt DRM.

Ingen støtte til piratene

Støtten er ikke dårligere enn det Apple tilbyr. Transcoding må til med begge spillerne om man er fan av de ikke-støttede formatene. Gizmodo anbefaler Samsung P3 om man er glad i torrent-video, men Zune HD er bedre på alle andre punkter innenfor video-avspilling.

En av de kuleste funksjonene Zune HD er alene om og ha er å kunne kjøre 720p-video ut via HDMI-tilkoblingen. Gizmodo konkluderer med at spilleren leverer varene. Video er sylskarpt og spilles som man forventer uten hakking. Også nettleseren er overraskende god og det noe utradisjonell brukergrensesnittet får mer enn godkjent.

zunehd4
(Ill.: Gizmodo)

Konklusjon

Slik oppsummerer Gizmodo testen: «Zune HD er den beste touchscreen-PMPen på markedet». Kjipt det ikke er en mobil også mener nettsiden. «Zune HD er en strålende PMP, men det hadde vært en mobil som hadde gitt hakeslepp».

Fortsatt er det ingen norske nettbutikker som har spilleren inne, men ITavisen følger utviklingen. Selv om du ikke har en Zune-spiller anbefales Zune Software 4.0 på det varmeste.

Les ITavisens tester av Microsofts første Zune og Zune andre generasjon.

Les hele testen av Zune HD hos Gizmodo.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse