windows-7

Annonse


– Windows 7 sikrere enn MacOS

60 prosent av alle Windows-brukere bruker ni år gamle Windows XP. Forlatte Vista fortsetter å miste markedsandler, mens Windows 7 klatrer sakte men sikkert.
(Ill.: Engadget)
Ifølge sikkerhetsekspert Charlie Miller mangler MacOS 10.6 grunnleggende sikkerhet som finnes i Windows XP, Windows Vista og Windows 7.

Mangler DEP og skikkelig ASLR

Den grunnleggende antihacker-mekanismen Miller sikter til er ASLR (Address Space Layout Randomization). Dette er en metode for å legge data tilfeldig i minnet for å gjøre det vanskeligere for hackeren å finne viktige komponenter i OSet.

– Apple forandret ingenting. Det er fortsatt samme ASLR som finnes i Leopard, med andre ord er den ikke særlig god. Jeg hadde håpet Snow Leopard hadde full ASLR, men det har den ikke, forklarer Miller.

– Skjønner meg ikke på Apple

Miller fortsetter: – Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke implementerte det. Apple tok flere skritt for å forbedre sikkerheten i MacOS 10.6. Blant annet en helt ny QuickTime og en forbedret DEP (Data Execution Prevention), en sikkerhetsfunksjon som også er å finne i Windows Vista og Windows 7.

Annonse
Miller mener at OS som har både ASLR og DEP er langt vanskeligere for hackeren å lage ondsinnet kode. – Har OSet ingen av dem eller bare en av dem, kan man utnytte sikkerhetshull.

– Windows sikrere

– Med to av dem blir det mye vanskeligere, mener Miller og legger til: – Snow Leopard er sikrere enn Leopard, men ikke så sikkert som Vista og Windows 7. Jeg tror fortsatt man er ganske sikker på en Mac. Jeg ville ikke anbefale antivirusprogramvare på en Mac, avslutter Miller.

Kilde:
Techworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse