DSC02717

Annonse


Her er HPs luksus-PC

HP lanserte i dag en hel rekke nye datamaskiner, i en rekke forskjellige segmenter. Både slanke netbooks, såkalte mininotes i diverse farger, kraftige bærbare med heftige spesifikasjoner og mektige trykkskjerm-maskiner der alt er bygget inn i en skjerm.

Blant de mest interessante av dagens lanseringer var imidlertid en helt ny serie som heter Envy. Det er HPs luksusmaskiner, og selv ikke HP selv legger skjul på at målet er Apple og deres Macbooks.

DSC02720

To Envy-maskiner lanseres foreløpig, en med 13-tommers skjerm, og en med 15 tommer. Begge er svært elegante, og samtidig lette og tynne. De er laget i metall, og har såkalt chiclet-tastatur, der alle taster er separate, er behageligere å bruke og lager mindre lyd.

Annonse
Superskjerm
13-tommers maskinen er mest spennende. Den har en særdeles imponerende skjerm, der lysstyrken og fargegjengivelsen skal være eksepsjonell. I tillegg har maskinen opptil 16 timers batterilevetid, forutsatt at du setter inn et ekstra batteri. Dette ekstra batteriet er forøvrig meget elegant, da det dekker hele undersiden av maskinen. Det blir på en måte som et ekstra lokk under.

DSC02721

Maskinen har en Intel Core 2 Duo-prosessor og ATI-grafikkbrikke med 512 MB minne. HP har også sørget for topp lyd, takket være Beats by Dr. Dre-høyttalere.

Bra med kraft
15-tommeren er noe mer tradisjonell. Den er kraftigere – Intel Core i7-720-prosessor, en Radeon 4830-brikke med 1 GB DDR3 minne og SSD-disk. Den mangler imidlertid den flotte skjermen eller den ekstreme batterikapasiteten.

Begge maskinene mangler optiske stasjoner, som følger med i pakken som separate enheter. Begge har trackpads som støtter multitouch og har ikke egne knapper.

13-tommeren vil koste 16.999 kroner, mens 15-tommers versjonen ligger på 14.999, og begge kommer i midten av oktober.

DSC02723

Envy 15

DSC02730

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse